BAYPAS DAMARLARI
BAYPAS DAMARLARI NE KADAR AÇIK KALIR?
Bu sorunun cevabı bazı önemli etkenlere dayanır. Bunlarda ilki;
HASTANIN KENDİ DAMARLARININ KALİTESİ; Basitçe örnek vermek gerekirse geniş çağlı bir boru (göğüs, kol veya bacak damarları) eğer küçük çaplı bir boruya (hastanın kendi damarları) bağlanırsa akım bu uyuma bağlıdır. Hastanın damarlarının çapına, uzunluğu boyunca kalitesine ve ek darlıklara olup olmadığında bağlıdır. Eğer bağlantı noktasının ilerisinde darlık yoksa ve çapı yeterliyse çok uzun süre açık kalır.
İlk resim kalbin ön yüzündeki (LAD) damarını göstermektedir. Siyah görünen yerler damarlardır. A ve B bölgesinde darlıklar kırmızı oklar ile gösterilmiştir. Sarı ok( C) ise damarın kalan bölümünü göstermektedir. Damar çapı yeterli görünmektedir. Bu damara yapılan baypasın açık kalma ihtimali yüksektir.
1.Resim
2.Resim
İkinci resimde hastanın kendi damarına göğüs damarı ile bypass yapılmış. Siyah görünen yerler damarlar. Ne kadar koyu ise o kadar iyi ve açık demektir. Koyu rengi kullanılan boyalı madde kan ile karışarak sağlıyor. Hastanın göğüs damarı (kırmızı ok) ve kendi damarı (mavi ok) güzel bir şekilde görünmektedir. Takılan damar gayet güzel çalışmaktadır.
3.Resim
Üçüncü resimde hastanın kendi damarını uca doğru giderek inceldiği görülmektedir. Bu incelme ‘’kalem ucuna’’ benzetilir. İleri derecede kireçlenme (damar sertliği) görülmektedir. Bu şeker hastalarında sıklıkla görülen bir tablodur. Bu damara yapılan baypasın uzun dönemde çalışma olasılığı düşük olabilir.
4.Resim
Dördüncü resimde hastanın damarının içindeki kireç plakları beyaz olarak görülmektedir
5.Resim
Beşinci resimde; hastanın göğüs (meme) damarı LIMA (left internal mamary artery) olarak işaretlenmiştir. Hastanın kendi damarı LAD (left anterior Ascending Artery) olarak belirtilmiştir. Burada dikkati çeken nokta bağlantı yeri ve kan akımı gayet güzel olarak görünmesine karşın kırmızı ok ile işaretlenmiş bölgedir. Burası hastanın kendi damarında bağlantı yerinin aşağısında damar sertliği ve kireçlenme geliştiği görülmektedir. Bu hastanın damarında yeni darlıklar oluştuğunu görülmektedir.
Baypas Damarları, Koroner Baypas, Kalp Damar Cerrahisi, prof.Dr.Serdar Akgün. Göğüs damarı, meme damarı, atardamar, IMA, LIMA Kol damarı, atardamar, radial arter. Bacak damarı, bacak toplar damarı, safen ven #baypas#baypasdamarları#atardamar#toplardamar#damar#serdarakgün#prof#doktor#kalp#kalpdamar#cerrah baypas damar değişimi, baypas damarları nereden alınır, baypas damar ömrü, baypas riski, baypas damarı, kol damarı, bacak damarı, göğüs damarı, meme damarıi serdar akgün, serdar akgün videoları, damar tıkanıklığı serdar akgün, bypas serdar akgün, bypas ameliyatı serdar akgün, istanbul kalp, istanbul kalp doktoru, kalp doktor serdar akgün, bypass serdar akgün, baypas serdar akgün, istanbul kalp doktoru serdar akgün, kalp damar serdar akgün, doktoru, nerede, ameliyat serdar akgün ,افضل دكتور,قلب,عملية قلب ,العربية ,وصول ,مستشفى خاص ,عملية ,مرض قلبي, afdil duktur, baypas damarları, baypas damarlarının ömrü, kalp, dr, prof, damar, doktor, tıp
Baypas ameliyatı
Baypas ameliyatı kararı
Baypas ameliyatı damar
Baypas damarları ne kadar açık kalır