KAN SULANDIRICI BİTKİLER VE BAHARATLAR

Eğer bu konuda Youtube üzerinden bir arama yaptıysanız, ‘’ Kanı temizleyen bitkiler ‘’ gibi bazı başlıklar göreceksiniz. Bu doğru değildir. Bir yanlış yönlendirmedir. Bu bitkiler ve baharatları kullandığınızda sanki kan bazı zararlı maddelerden temizleniyor gibi bir düşünce oluşuyor.  Öyle bir durum olsa harika olurdu. 

MUTLAKA ADI GEÇEN BİTKİ VE BAHARATLARI KULLANMADAN ÖNCE DOKTORUNUZA DANIŞINIZ!

Burada size bazı bitkileri ve baharatları aktaracağım. Öncelikle kan sulandırıcı ilaç kullananların daha dikkatli dinlemesi önemi olabilir.

  • Zerdeçal: Pıhtılaşma sistemini etkileyerek kanın incelmesine yani sulanmasına neden olur. Bir çalışmada etken maddesi ‘’curcumin’’ etkili bulunmuştur. Zerdeçal videosuna bakabilirsiniz. Bu video 500 000’in üzerinde izlenmiştir. Son zamanda popüler hale gelmesine karşın bizim ağız tadımıza uygun olmadığında seyrek kullanıldığını düşünüyorum.
  • Zencefil: Zencefilde aspirinin etken maddesi ‘’salisilik asit’’ bulunur. Bu madde de pıhtılaşma hücreleri olan trombositlerin birleşmesini ve pıhtı oluşumunu engeller. 
  • Kırmızı Biber: Bu biber özel bir tür olan ‘’cayenne’ kırmızı biberdir. Bu da aspirinin etken maddesi ‘’salisilik asit ‘’ içerir. Bizdeki kırmızı biberlerin bu konuda benzer etkisi olabilir ama ne kadar dır bilmiyoruz. Ama bildiğimiz bir şey var acı biber özellikle iştahı kapatıyor.
  • Tarçın: Tarçının içinde coumadin ilacının etken maddesi ‘’coumarin’’ bulunmasına karşın. Net kan sulandırıcı etkisi gösterilememiştir.
  • Vitamin E: Özellikle badem, ayçiçeği çekirdeği, ayçiçeği yağı ve tahıllar Vitamin E içerirler. Vitamin E Nin kan sulandırıcı etkisi ancak çok yüksek miktarda alındığında ortaya çıkar.
  • Sarımsak: Bu konuda kokusuz sarımsak tozunun etkisi gösterilmiştir. Normal sarımsakta kan sulandırıcı etkisi çok fazla tüketildiğinde ortaya çıkar yani günde en az 4-5 diş yemeniz gerekir. Hatta bazı ülkelerde ameliyatta önce fazla sarımsak kullananların bırakmasını önerilmektedir.
  • Üzüm çekirdeği: Üzüm çekirdeği için konuda bir uyarıda bulunmak gerekli. Amerikan Tamamlayıcı Tıp Kurumu kan sulandırıcı alanların ve ameliyata gireceklerin kan sulandırıcı etkisi yüzünden üzüm çekirdeği kullanmamasını önermektedir.
  • Papatya: Evet papatya ama yemek pek mümkün değil. Papatya çayları var, fakat onlarda bir sıkıntı yok. Kapsül ya da sıvı şeklindeki yağları daha çok kan sulandırıcı etkiye sahip.

 

 

kan sulandırıcılar,kan sulandırıcı ilaçlar,kan sulandırıcı bitkiler,kan sulandırıcı baharatlar,kan sulandırıcı,kan sulandırcı besinler,kan sulandırıcı besinler,kan sulandırıcı gıdalar,kan sulandırıcı bitkiler nedir,hangi bitkiler kanı sulandırır,kanı sulandırmak için hangi yiyecekleri yemeli,kanı sulandıran yiyecek ve içecekler,kanı sulandıran yiyecek içecekler,kanı ne sulandırır,kan sulandırıcı tehlikeli mi,kan sulandırcı gıdalar,kan sulandıranlar,dr,tıp,video,baypas ameliyatı tehlikelimi,baypas ameliyatı tehlikeli mi,baypas ameliyatı riski,baypas serdar akgün,kalp serdar akgün,baypas ameliyatı istanbul,baypas ameliyatı doktor,kalpte baypas ameliyatı,istanbul baypas ameliyatı doktor,baypas doktor,doktor baypas,istanbul doktor baypas,istanbul doktor,bypass,birinci,istanbul,en iyi baypas doktoru,en iyi baypas doktoru Serdar akgün,en iyi,birinci baypas doktoru,baypas dr,baypas serdar,baypas doktoru,baypas prof,dr,

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz